Intervju med "Tuffe" Uffe Hollsten

Skrivet av robin Postad i nyhet

Uffe går dessutom numera under smeknamnet ”bagarn”, vem som kallar honom detta och lite till får ni reda på inom kort.

Intervju med Ulf ”Tuffe Uffe” Hollsten f.70

Position: Mittback/högerback

Skonummer: 41

Favospelare: Foppa

Favoklubb: Hade AIK som ung

Äter helst:Taco

Dricker helst: Cola

Lyssnar helst på: Blandat men Thåström är en favo

Vill resa till: Sydafrika tror jag, en av de få platser jag inte har varit på.

Familj: Sambo

Bil: Volvo S80

Ser helst på tv: Nyheter, ser inte så ofta på tv,,,

Uffe började spela fotboll när han var 11-12 år i Bodens BK. 1989 värvades han av IFK Luleå och spelade med dem fram till -93. 1992 var han med Luleå f.ö. ett mål från Allsvenskan i kval mot Frölunda. 1994 så lämnade Uffe kylan i norr, han är frusen, vi kommer till det sedan! BK Häcken kallade och här har han hittills spelat 310 matcher! Den spelare som spelat flest allsvenska matcher i Häckens historia! Den som ligger på 10:e plats har spelat 325 matcher så Uffe tror att han kanske ligger på 11-12:e plats totalt. Leder gör Bengt Larsson med 497 matcher totalt spelade för Häcken. Att jag tar upp detta beror på att denna diskussion kom upp vid vår kick-off och jag hoppas nu kunnat räta ut eventuella frågetecken.

1999 gick turen till FC Vienna i Österrike för en kort sejour. Han kom dit i november och stannade till juni, mitt i deras säsong, skrev på för en och en halv säsong. Kjell P kallade dock här hemma, varför ska vi strax reda ut.

Som de flesta av er vet så driver Uffe Jup's på Sten Sturegatan tillsammans med Vougt och Henriksson. Precis som Peter i en tidigare intervju uttryckte det, tycker Uffe det är skönt att ha något vid sidan om fotbollen. Hans huvudsyssla där är att sköta det administrativa: ”de andra har noll koll..” men sedan delar de på allt arbete. Uffe har läst programmering och det kan man ju ana sig till om man besöker deras hemsida. Vad framtiden har att bjuda på vill dock inte Uffe gå in på, den får vara som ett oskrivet blad också koncentrerar vi oss på nuet istället.

Håll till godo med Ulf ” Tuffe Uffe bagarn” Hollsten en stund.

Vi tar din avstängning först, överklagade du eller klubben domen och din egen reaktion,,,

– Det var jag som överklagade men antagligen för sent. Jag var bortrest när domen kom och skickade sedan in överklagan, förklarade att jag hade varit bortrest men hörde aldrig ett ljud från dem. Det var rätt dåligt tycker jag, bad de ju ta hänsyn till att jag var på sem. Domen i sig är bara pinsam, inget annat. Man tänkte inte så mycket på det då, det var långt till säsongsstart men ju närmare den närmade sig desto mer sved det. Nu är det i vilket fall över.

Det snackas mycket nu om den föryngring laget har genomgått, vad är din personliga åsikt om detta?

– Alla klubbar kommer till en tidpunkt då detta blir nödvändigt så det är inte så mycket att säga om det. Det är ett naturligt steg och det gäller verkligen alla klubbar. Jag kom -94 och har väl tillsammans med Johan som kom -95 varit i klubben längst som det ser ut nu. Det är ganska många som har försvunnit med andra ord.Jag blev förvånad över att du inte fick spela mot IFK Malmö i måndags, din egen reaktion?

– Ähh, vi är 23 stycken och alla vill ju spela! Det laget som ställde upp i måndags hade vunnit första matchen och det är ju det mest rättvisa, att man ger dem fortsatt förtroende. Så är det ju nästan alltid. Man får bara kämpa på och hoppas man får spela framöver. Vi har ju en hel del matcher kvar.

Din kommentar om matchen då?

– Jag vet inte, tyckte inte jag kände igen oss på något sätt. Det var ingen ”go” i dem, det hände inte så mycket och mot ett lag som Malmö borde vi skapat mer. Som tur är så kommer det som sagt var fler matcher.

Tobbe H:En rolig grej var när han kom hem från Österrike, då sa bara nån till mig att akta mig för Hollsten..Jag tänkte inte mer på det, men det fick man ju reda på ganska fort varför man skulle akta sig..haha Men jag har bara bra saker att säga om Hollsten, Han är en riktigt go gubbe med glimten i ögat och en kul humor.

Brukar få underbara grejer på mailen allt som oftast.

Brukar du gå hårt åt dina lagkamrater på träningarna?

– (skrattar) Nej, har Tobbe sagt detta? Det tror jag inte han menar! Det är något gammalt tror jag som sagt för många år sedan av någon och som hänger kvar bara! Klart att man är lite extra tuff på träningarna kanske, det finns ju ingen domare (skrattar mer), men jag tycker nog inte att jag sticker ut, alla är ganska fysiska på träningarna. Det är ju så det är. Så tro inte på allt du hör,,,

Kommer då ”Tuffe Uffe” att åka Balder på Liseberg i sommar?

– Är det den där trägrejen eller? Jag ska i alla fall testa den en gång. Jag åker alltid allt en gång, sedan behöver man ju inte åka mer,,,

Ditt gamla Boden avancerade och är nu med i leken. Vad vet du om laget idag och hur tror du de kommer klara sig?

– Jag vet inte så mycket om laget, inte om spelarna i alla fall. En del vet jag ju vilka de är. Men Boden har samma tränare som jag hade i Luleå så vi har kontakt. Jag tror dessutom att de kommer klara sig! Av den anledningen att inga (!) tycker det är roligt att åka 145 mil upp dit, ingen utom jag då! (skrattar) och detta kommer göra Boden starka på hemmaplan. De har redan ett mål inne när deras motståndare landar p g a att de är så oinspirerade.

Niklas S:– Hehe, ska du intervjua ”bagarn”? Vet i och för sig inte om han kan baka bröd alltså men ”bagarn” ska han heta så skriv det! Han är en otroligt snäll kille, jag vet att det låter som en klyscha men det är vad jag tycker. Fast han har för mycket scooter i huvudet, detta är något han tjatar om jämt, att ”nicke, du skulle bara veta hur det känns att åka scooter däruppe över sjön, det är så fint,,,” Åk hem då! Brukar jag säga..Hehe,,,Uffe är en kille med många järn i elden om man säger så,,,

Berätta lite om din tid i FC Vienna, varför en så kort tid? Vad hände?

– Hmm, ja du, jag kom ner och det är verkligen kul att ha gjort detta men jag skulle nog tänka mig för om jag blev erbjuden detta igen. Jag åkte ju dit ensam och dagarna bestod bara av träning och sedan hem,,,Hur kul är det? Laget var inte så att man umgicks direkt heller, utan alla åkte hem till sitt och jag saknade detta. Att ha folk omkring mig som jag kände och som jag tyckte om. Kjell Peterson ringde för Peter Palmqvist blev skadad och det beslutet, att återvända till Häcken var inte svårt alls. Jag längtade hem helt enkelt och den hösten -99 när vi vann serien var den absoluta höjdpunkten i min karriär. Många säger kvalet mot Västerås -97 men jag får nog lov att säga att vinna utan kval slår allt!

Om du blev uttagen till Robinsson, vilken personlig ägodel tar du då med dig?

– Telefonen tror jag,,,

Detta var intressant,,,(hemsidans kommentar)

Johan Lind: Han är världens lataste person Han orkar ju inte ens svara i telefonen,,,Dessutom är han otrolig när det gäller hans Lottoskor, haha, vi har ju Nike nu och har haft flera andra mellan det att vi hade Lotto men han envisas verkligen att ha Lotto på sig så han har sparat en massa gamla hemma.

Uffe, spelar du i gamla Lottoskor fortfarande? Hur många par har du lyckats samla på dig hemma?!?

– Nej, jag får ju fan inte spela i dem längre ju! Det är verkligen konstigt att man inte kan få välja sina skor själv, skor är ju ändå något personligt ju. Lottoskorna är de skönaste som finns. Nu är det Lotto på träningarna och Nike på matcherna. Vi får väl se hur det går,,,.

Okey, vi lämnar skorna, hur ska ni vinna över Gefle?

– Genom att ta revansch helt enkelt. Det ska vi,,, Men nu är det ju strejk där uppe så matchen kanske ligger risigt till? Jag vet faktiskt inte vad den här strejken kan leda till. Kommer vi upp kommer vi i alla fall visa att vi är bättre än sist!

Peter Vougt tyckte jag skulle fråga dig om hur du fick din Cafu tröja,,,.

– Nej, gud vad pinsamt! Måste jag det? (hemsidan insisterar..) Ja, alltså, jag vet inte. Det var förra året, Jörgen tyckte att jag var en så bra back sa han så han kom till en träning med den här tröjan och gav den till mig, tvingade mig sedan att bära den under hela träningen. Det var tungt! Alla andra hade svarta tröjor och jag sprang omkring i en gul. Det var verkligen pinsamt. Om någon annan hade råkat ut för det hade jag väl skrattat men jag skrattade inte! Kan vi glömma det nu?

Micke Källström: Han är den mest frusna norrlänning som finns! Han är uppvuxen med -30 grader men fryser om det är under 20+,,,

– (skrattar lite) Ja, ja, det där stämmer, jag är frusen av mig och har alltid varit det. Men det blir ju ännu kallare här nere på något sätt, kanske fukten? Fast jag flyttade delvis ner just på grund av kylan..

Jörgen L: Jag tycker du ska ifrågasätta hans splittrade lojalitet när det gäller hockey! Han är uppvuxen med Luleå och säger sig hålla på dem, sedan skriker han sig hes när Frölunda tar SM-guld ju och har varit på alla deras hemmamatcher. Det är inget annat än en jävla dubbelmoral! (skrattar) Dessutom borde du fråga honom om hans tjat om Max hamburgare, det ligger prestige i den debatten tror jag,,,han är grymt patriotisk när det gäller den kedjan. Cheeseburgare på Max verkar han leva på när han är i Boden! Dock måste jag få lov att säga att han har vuxit som en fadersgestalt, han kommer bli en fin pappa efter att ha burit på Dulee i Idre varje dag fram och tillbaka, det värmde i hjärtat att se! (skrattar mer..)

Jaha du, Uffe. Kommentar?

– (skrattar) Det är Micke som är på mig jämt om hockeyn ju, han håller ju på Leksand som är världens sämsta lag! Jag började följa Frölunda för fem år sedan och då klart man måste hålla på dem men det är Luleå som är i hjärtat när det verkligen gäller! Som när VF mötte Luleå, då kunde jag givetvis inte hålla på Frölunda. Tro mig! Detta med Max hamburgare, folk fattar verkligen inte hur goda de är ju, de finns i hela Sverige men inte i Göteborg. Det går bara inte förklara hur gott det är, så är det! Och Dulee, ja, vad ska man säga, jag bodde tillsammans med honom, till slut blev jag i alla fall så trött av att bära på honom så han fick faktiskt ta av sig skidorna och gå. Jag bar och drog,,, Men Dulee har ju andra färdigheter än att stå på skidor! (skrattar) På skidor har han gummiben!

Ett samlat intryck av Uffe då? Jag fick tag på Mats Selberg, gammal barndomskamrat till Uffe som bor i Uppsala, låter helt enkelt honom knyta ihop säcken!

Mats S: Oj, vad ska jag säga, han är ju min äldsta vän, vi har känt varandra hela livet och också spelat ihop. Han är i alla fall otroligt snäll men också lat, ruskigt lat (fruktansvärt lat, ropar sambo Malin i bakgrunden..). Men inte på planen givetvis, han är en målmedveten kille som lyckas med det mesta han företar sig och även med det som kanske inte var meningen! Som att bränna hål på mina brallor eller som att slå ut en tand på mig. Detta var givetvis olyckshändelser men det tenderar att hända saker för Uffe ibland. Han är lite fumlig, kanske man kan säga,,,

Hemsidan rundar av genom att tacksamt konstatera att Uffe inte är fumlig på plan i alla fall, utan just målmedveten.

Mot Gefle, revansch och tre poäng!

Grethe Foss-Ghazarian