Jocke Söndergaard minns från tiden i Häcken

Hemsidan fick idag talat med några av de spelare som lämnade BK Häcken inför 2003. Jocke Olsson intet att förglömma i detta sammanhang, utlånad till Torslanda 2002 nu aktuell i VF. Vi ville gärna kolla läget med de sex spelare som slutade i BK Häcken inför 2003, då det även finns ett intresse kring Jocke Olsson, så han fick självklart hänga med i denna rundringning som idag gjordes. Jörgen Lennartsson sa på årsmötet att det har medvetet skett en föryngring av laget, han sa dock vidare att om vi hade gått upp i Allsvenskan så hade det dock inte varit självklart, utan då hade vi antagligen sett samma trupp spela vidare.

Hemsidan sökte utan framgång idag även Mikael Göransson och Henric Dahl. Vi ber att få återkomma med kommentarer från dessa. Nedan några korta kommentarer från övriga spelare.

Följande tre frågor ställdes:

1. Vad har du för personlig målsättning idag inför framtiden?

2. Kan du tippa toppen av Superettan när säsongen går mot sitt slut?

3. Ditt bästa minne från din tid i BK Häcken?

Joakim Olsson Västra Frölunda:

1. Jo, näää, (skrattar),,, Nu ska jag inte säga något dumt, jag har sagt tillräckligt dumt denna månaden! Låt mig tänka lite,,,.Jag vill nog bevisa för andra och för mig själv att jag fortfarande duger. Trivs kalasbra i Frölunda, vi har exakt samma förutsättningar här som jag hade i Häcken, den enda skillnaden är att Häcken har bättre ekonomi.

2. Häcken, Frölunda, Kalmar, Trelleborg och Assyriska tror jag kommer fajtas i toppen. Jag tror det kommer bli jämt bland dessa lag men sedan ett ganska stort hopp nedåt.

3. På första plats bland godbitarna är definitivt kvalet mot Mjällby 2000. Sedan kommer nog min A-lagsdebut 1994 mot Trelleborg borta. Kvalet mot Västerås -97 självklart också, dessa tre tillfällen är nog i alla fall de goaste minnena.

Joakim Söndergaard Floda:

1. Ja, rent fotbollsmässigt så vill jag försöka återfinna glädjen med fotbollen. Jag var otroligt besviken när vi inte gick upp, det sved som tusan. Kanske ställer jag höga krav på mig själv också men denna besvikelse fick mig att ta beslutet att satsa mer på studier och familj, jag blir pappa i maj igen! (låter stolt) Jag kände att jag inte vill uppleva detta en gång till, träna så oerhört mycket som vi gjorde och ändå inte räcka till. Floda är en bra förening, bra tränare och bra killar och ju något av en farmarklubb till Häcken. Det känns som en naturlig del i min nedtrappning trots att Floda spelar i div.2 och satsar hårt.

2. Inte helt lätt men jag tror att Trelleborg, Frölunda, Häcken och Kalmar kommer att vara de lag som slåss mot slutet. Jag kan inte tippa ordningen!

3. 1997 när vi gick upp i Allsvenskan. Den är glasklar, allt runt detta faktiskt. Åren 1997-99 kanske jag borde säga för det är från dessa år jag fortfarande umgås och har kontakt med de killar som spelade. Mer personligt är när jag spelade mot AIK borta 17/4 2000, dagen innan föddes min son Adam och mot AIK fick jag göra mål. Det var några omtumlande dygn. Ännu en sak jag vill nämna är avtackningen på Ruddalen från supportrarna, detta var absolut inget jag räknade med. Då blev jag riktigt rörd.

Fredrik Lagemyr Torslanda IF:

1. Spela fotboll så länge som möjligt, så länge som jag själv och min kropp orkar. Jag trivs jättebra i Torslanda, allt är fint, tyvärr blev jag skadad i lördags men det är ingen större fara. Trampade snett eller något.

2. Oj, jag vet knappt vilka lag som spelar i Superettan ju. Men jag tror i alla fall att Norrköping, Frölunda, Cafe Opera, Assyriska och Västerås kommer toppa. Tror jag! Jag tror tyvärr att Häcken hamnar på kanske 7:e eller 8:e plats. Jag hoppas att de vinner förstås, men har svårt att tro det!

3. Det är Gothia! Vi vann tre ggr men första gången 1995 slår allt tror jag.

Jonas Axeldal Ängelholm FF:

1. Okey, fotbollsmässigt är det förstås att spela bra fotboll helt enkelt nu i Ängelholm, målet vi har är givetvis att gå upp igen i Superettan. Jag har blivit välmottagen och hittills känns allt bra. Nu har jag bara 20 minuters resväg och det är en positiv faktor förstås. Privat hoppas jag få ha det fortsatt bra med min familj! Vi har flyttat in nu i vår nybyggda villa, den är i alla fall bebolig invändigt nu. (skrattar)

2. Trelleborg, Kalmar, Häcken (!) tror jag och hoppas på så klart, jag har inte sett dem spela något i år men hoppas få tillfälle att göra det snart! Norrköping borde vara med och slåss i toppen men de har förlorat många bra spelare så det är svårt att säga hur det kommer att gå för dem.

3. Oj, ja, du, jag har inga direkta superminnen faktiskt. Kan ju inte sitta här och ljuga. Hade vi gått upp så hade läget varit ett annat och jag hade kanske mer kunnat hänvisa till det. Nej, jag tror att mina bästa minnen från Häcken helt enkelt är de bra grabbarna i laget. Kamratskapet, jag har fortfarande kontakt med t.ex. Vougt och Hollsten. Det är ett härligt gäng!

Kristian Johansson Lundens AIS:

1. Hmm, ta en plats i startelvan tror jag. Jag spelar bara idag för att det är roligt. Vi har inga direkt ambitioner i Lunden att gå upp i ettan, det är en tuff serie så vi är väl hyfsat överens om att en mittenplacering kommer vi vara nöjda med.

2. Svårt, det är verkligen svårt, jag har dålig koll men Häcken absolut, Trelleborg, Frölunda och Norrköping. Det är nog de lag jag kan se kommer att slåss i toppen.

3. Jag trivdes bra i Häcken trots att jag inte fick någon egentlig chans att visa upp mig. Svårt dock att hitta några “bästa-minnen”, men Blåvitt-matcherna var alltid roliga. Jag håller själv på Blåvitt, farsan har alltid gjort det så det är naturligt.

Hemsidan önskar ovan killar och de som inte är omnämnda, killar som spelat i många år i BK Häcken, men som innan avancemang till A-truppen fått lämna klubben, fortsatt Lycka Till!

Grethe Foss Ghazarian