Hisingsherde har hjärtat i Häcken!

Hemsidan ringde upp Alf Österström direkt efter att de tre poängen var bärgade mot BK Forward i Örebro. Alf Österström är sedan många år en hängiven Häckensupporter – och har en stark tro på att Häcken i år ska lyckas ta steget upp!

Vad säger du om Häckens start?

– Vi vann ju med 3-2! Det var ju alldeles underbart!

Hur ser du på Häckens möjligheter att lyckas den här säsongen?

– I år slipper vi favoritskapet och det tror jag är en stor fördel. I fjol var det lite tungt att bära det trycket för killarna. Vi slår nu mera ur underläge – ingen förväntar sig att Häcken ska vinna Superettan i år.

Sen är det ju så att en stor del av spelarna i laget är födda på 80-talet – det blir ett ungdomens år, tror jag. Dessutom har vi många egna produkter som kan tänkas ta chansen och slå igenom i år. De nya spelarna verkar ju också vara bra…

Hemsidan påpekar att Erik Dybendal ju är en av dem – och kom för 0 kronor från norska Tippeligan… (här avbryter Alf)

– Jaha, och han gjorde ju två mål! Det var ju tur att han kom som han gjorde! Sen förlorade ju både Kalmar och Norrköping i första omgången. Det kan bli nog så svårt för de klubbarna att ta sig tillbaka till Allsvenskan.

Pastor Österströms hjärta finns sedan många år i BK Häcken. Han är född i trakterna kring Rambergsvallen och bär faktiskt två klubbnålar på sin kavaj. Förutom BK Häcken finns också GAIK (numera GAIK/Kullen) i Alfs hjärta. En faktor i Alfs engagemang är att han för 7-8 år sedan blev ombedd att skriva en kolumn i tidningen “Häcken – Hisingen” – i ämnet “Idrott, Hisingen och Kyrkan.” Numera heter tidningen enbart “Hisingen” men Alf Österström fortsätter att skriva i tidningen, och ofta handlar det om fotboll…

Med löfte om att vi får återkomma regelbundet och få kommentarer och synpunkter från Alf Österströms horisont avslutar vi samtalet men först: Påskhelgen närmar sig, en intensiv helg fylld av arbete för en person med Alf Österströms yrke. Alf är, för den som inte redan känner till det, kyrkoherde i Lundby församling sen 33 år tillbaka! Hemsidan undrar om han har tid att se Häckens hemmapremiär från Rambergsvallens läktare?

– Jag kommer att vara på plats Annandag Påsk klockan 16 för match mot IFK Malmö. Det vore härligt att få avsluta påsken med en 3-1-seger!

Sven Benediktusson