Getingarnas klubbmärke 2001 – 2012

Getingarna grundades år 2001 ur den då insomnade föreningen Getingen och har allt sedan dess verkat för gott supporterskap och god gulsvart läktarkultur. När Getingarna startade saknade läktarna mycket av det gulsvarta inslag vi idag ser. Hejarklack och kulturen kring den var oansenlig.

Vi anser att Getingarna är en viktig faktor till vi står där vi gör idag med en växande supporterskara och en god läktarkultur.

Här är ditt engagemang ovärderligt för att fortsatta arbetet med att förbättra och stärka vår kultur. Vi behöver bli fler för att kunna påverka mer och jobba effektivare!

Föreningens syfte är tydligt och stiftat i våra stadgar. Att stödja BK Häcken på alla tänkbara positiva sätt. Getingarna är en opolitisk organisation fristående från moderföreningen och menar att det är en självklarhet att alla behandlas med respekt oavsett etniskt ursprung, religion, kön och sexualitet.

Arbetet i föreningen sker ideellt av människor med gulsvart hjärta och samordnas av en styrelse som väljs av föreningens medlemmar på föreningens årsmöte.

  • Getingarna ordnar kontinuerligt bussresor till BK Häckens bortamatcher för att kunna stötta gulsvart på landets arenor.
  • Varje år sedan 2001 har Getingarna organiserat omröstning för att utse supportrarnas favoritspelare, Årets Geting. Priset delas ut på Rambergsvallen i säsongspremiären.
  • Vi är medlemmar i det rikstäckande supporterorganet SFSU för att kunna delta i frågor som berör alla supportrar nationellt som internationellt. Exempelvis i diskussioner kring 51% regeln och bevarandet av ståplats på våra läktare.
  • Getingarna representerar gulsvarta supportrar i media samt är ett språkrör för Häckenvänner i diskussioner med BK Häcken, kommunen eller andra organ. För att tillvarata våra intressen, exempelvis i arbetet med ombyggnationen av Rambergsvallen.
  • Getingarna arrangerar också de alltid lika uppskattade uppstarts och avslutningsfesterna varje år där vi träffas, festar och umgås.
  • Utöver ovanstående brukar vi också se till att ordna en fotbollsmatch mellan ett supporterlag och BK Häcken oldboys.