Gul-svart eufori

För att börja med rubriken så betyder eufori starkt lyckorus, det är kanske dumt att förklara men det har kanske inte varit så många tillfällen på sistone för Häcken eller kanske framförallt för Häckensuppportrarnas del. I vart fall så vill jag jämföra denna väntans tid med nedkomst 12 april 2003 som en förlossning under våren med tummelplatser som Rambergsvallen, Björkknäsvallen, Falkenbergs IP, Ruddalens IP osv. Om man är supporter så får man vara tålmodig och vänta kanske ända till sista höstomgångarna innan det är klart vilka som går upp, under tiden så har vi ju nu den unika favören att kunna skriva av oss i gästboken. Som supporter så har vi rätt att skriva med positiva såväl som negativa inlägg under de bestämmelser och förutsättningar som gäller för oss supportrar. Nog med pekpinnar om någon tyckte det. Vårt försvarsspel har blivit mycket stabilare under den gångna säsongen då har vi något väldigt bra att bygga vidare på vilket kan vara problem av den angenämare typen då det finns en hel del att välja på från mittfält och uppåt, lite smolk i bägaren är ju Keijos skada vilket gör att vi inte kan räkna med honom förrän det har gått några matcher på vårsäsongen. Utan att lyfta fram någon så är min övertygelse att vi har de bästa målvakterna i superettan vilket tillsammans med ett förbättrat försvar gör oss svåra att passera för motståndarna. Nu till något mycket svårare förväntningar, statistik och matematik.

Antag att vi på de 30 matcherna har följande fördelning;

20%= 6 matcher där spelar vi bra – Matchtyp B
60%= 18 matcher där har vi en gråzon – Matchtyp GZ
20%= 6 matcher där spelar vi dåligt – Matchtyp D
Matchtyp Antal matcher Antagen % av matchtyp Matchpoäng/matchtyp S:a poäng
B 6 100 6×3 18
GZ 18 60 11×3 33
D 6 ~16 1×3 3
S:a B,GZ,D 30 54

Den gulsvarta euforin är fullständig, Häcken är i allsvenskan, vi nöjer oss med detta så länge.

Barry Carlander