Lär känna Joakim Hallenberg

Kan man bli offensiv på bananer? Jocke kan! Intervju med Joakim Hallenberg f.77

Position: Vänster ytterback

Skonummer: 40och en halv-41

Favospelare: Roberto Carlos

Favoklubb: Manchester United, Real Madrid är också kul att se.

Äter helst: Spagetti och k-sås (skrattar), jag kallar det så,,,

Dricker helst: Vatten och Cola

Lyssnar helst på: Allätare, humörbestämt

Vill resa till: Tjejen och jag planerar en resa till Thailand i december, vi får se hur det blir nu med Sars,,, Seyschellerna låter också exotiskt!

Familj: Sambo

Bil: Volvo S60

Ser helst på tv: Vänner och hyrfilmer

För mig var Joakim något av ett oskrivet blad och ju mer vi pratade desto mer förstod jag att han verkligen var det,,, Den här killen har en gedigen karriär bakom sig och detta bör man givetvis lyfta. Jocke, som han svarar i telefonen, började spela fotboll när han var 4och en halv år i IFK Göteborg och där spelade han fram till 18 års ålder. Sedan gick han vidare till Lundby IF i tre år. Det riktiga lyftet för Jocke kom när han sedan fick chansen att visa upp sig i Fredrikstad där det gick riktigt, riktigt bra. Tränaren flyttade till Cypern och ringde där efter Jocke som tog chansen. Fick spela i Paralimni under en säsong. Detta gick inte lika bra, tanken var att Jocke skulle stannat längre men en säsong fick räcka. För mycket individualister enligt Jocke.

Resan hem gick så till Ljungskile och efter ytterligare en säsong där så är vi idag glada för att ha honom i Häckens stall.:-) Det verkar han också vara. Jocke arbetar 100% på Räddningstjänsten som ambulansförare.

Lär känna Joakim Hallenberg lite bättre!

B-laget gör bra ifrån sig, jag fokuserade lite extra på dig när ni mötte Elfsborg och tyckte du var lysande, tycker du själv att du har gjort dig förtjänt av en plats i A-laget nu?

– Jo, det tycker jag naturligtvis, det tycker ju alla att de har,,, men jag hade en svacka i slutet av träningsmatcherna och det är väl därför jag inte har fått en plats ännu men jag kämpar på. Det är bara att bita ihop.

Backlinjen tyckte jag under försäsongen var en av de mest stabila lagdelarna, sedan har det sviktat en del. Vad tror du att det beror på?

– Jag tycker också att backlinjen var stabil i början, vad det beror på har säkert många olika förklaringar. Men en är att försvaret börjar inte med backlinjen, det börjar med forwards,,, Sedan tror jag att vi var nedtränade, det var oerhört tufft och då ska du veta att jag tränar jämt och är van. Den hårda träningen har vi dock nytta av idag, att vi är så bra tränade för vi har inte bara serien, vi har cupmatcherna också.

Hur trivs du idag i Häcken?

– Jättebra! Jag menar det, Häcken passar mig perfekt idag,,, Jag tackade faktiskt nej till Norge en andra gång pga mitt jobb inom Räddningstjänsten som jag stormtrivs med. Uppvuxen på Hisingen dessutom ju! Jag hoppas bara jag snart ska få spela så klart men det kommer nog!

Ivo Skiljo: Vi gick ju på Lundby Fotbollsgymnasium tillsammans, fast han är ju äldre. På den tiden tyckte jag att han såg så jäkla kaxig och tyken ut (skrattar), men där har jag ändrat mig. Sedan han har börjat i Häcken vet jag nu att han är en oerhört snäll och ödmjuk kille!

Vilka förväntningar hade du när du kom till klubben?

– Mitt personliga mål är ju att få utveckla det jag är bra på, jag är en bra offensiv back! Att ta en plats i startelvan givetvis. Jag tycker Häckens ska se på förra säsongens resultat och absolut vara med och kriga i toppen. Det finns ju helt klart en potential för det i laget.

Fotbollsansvarig Hasse Hagberg Ljungskile SK: Joakim är en modern försvarsspelare med offensiva kvaliteer. En positiv person som är mycket ambitiös och träningsvillig. Hoppas har får en chans snart i A-laget!

Har dessa förväntningar förändrats eller kanske infriats?

– Jag ser positivt på det mesta, det finns inget ont som inte för något gott med sig, det är nog mitt motto här i livet. Jag tror att konkurrensen som är hård i Häcken är bra! Den gör alla ännu bättre,,, Allt har en mening tror jag,,,

Vad har du för personlig målsättning med din fotbollskarriär om du blickar framåt och då inte bara för 2003?

– Målet, det stora, har faktiskt alltid varit att få spela i England. Det finns ju andra platser, länder, men man får väga in samhällsklimatet, det sociala liv man kan tänkas få också. Det var väl något jag lärde mig på Cypern. Proffslivet är ingen dans på rosor som många tycks tro.

Ulf Hollsten: Mc Donald