Kapella-Karlsson, en ung och gammal geting!

Rickard har spelat 15 år i BK Häcken! Ta tillfället i akt och lär känna honom lite. Intervju med Rickard Kapella-Karlsson f.83

Position: Mittfältare

Skonummer: 41

Favospelare: David Beckham

Favoklubb: Man United

Äter helst: Pizza

Dricker helst: Vatten

Lyssnar helst på: Allt faktiskt,,,

Vill resa till: Thailand igen!

Familj: Sambo

Bil: Ingen än!

Ser helst på tv: Big Brother och komedier.

Jag minns Gothia Cup för 2 år sedan. 83:orna och 86:orna vann respektive final! Det var en fantastisk dag som supporter till BK Häcken på Ullevi! Vi hade tagit med hos Homer Simpson och den dåvarande matchtröjan stl xxxxl som vi då hade. Tobbe Hysen var där och gratulerade 83:orna såg man och ja, snacka om att det då surrade om klubben! Det är ett härligt minne. 83:orna vann Gothia hela 3 gånger, -95, -97 och -01. Det ni! I detta lag fanns en uppsjö av talanger och ett par stycken ser vi idag göra bra ifrån sig i truppen. Christoffer Källqvist, Marcus Jarlegren och inte minst Rickard Kapella-Karlsson som vi nu ska pumpa på lite av varje.

Rickard är en egen produkt, började spela för Häcken när han var 5-6 år gammal och har alltid gått på Häckens matcher. Han säger att han tycker att det är kul att det har bildats en klack för det fanns inte när han var liten. Han tycker att vi supportrar gör bra ifrån oss med tanke på att vi ändå inte är så många. På fritiden umgås han naturligt nog mest med de yngre i laget, han betonar dock att stämningen är mycket positiv i laget.

Grattis till segern igår! En spontan kommentar?

– Tack, ja, jag tycker väl det kändes rättvist. Tycker det var starkt av oss och det var en viktig seger, för självförtroendet bl a. Detta kan nog bli den vändning vi har väntat på.

Mikael Källström: “Han har mycket fotboll i sig, lite slö av sig men har blivit mycket bättre. Det är en ganska stor skillnad på att spela i Tipselit och i A-laget och han verkar ha förstått detta och tar träningarna mer på allvar nu. Han är en riktig matchspelare, passningsspelare som läser spelet ser man. Han behöver dock förbättra sin kondition och skulle behöva lite mer fys träning. Det tar olika tid för killarna att mogna och det är alltid bara de själva som till sist kan bestämma hur mycket de vill satsa. Kapella är på god väg och gör bättre och bättre ifrån sig hela tiden! Nu är han ju tyvärr avstängd nästa då han drog på sig sin tredje varning igår. Han drar på sig lite onödiga varningar kan jag tycka men detta är också en mognadssak. Det finns mycket mer att få ut Kapella om han själv vill.”

Johan Lind: “Fråga honom vad han har för favoritplagg!”

Så vad har du för favo plagg?!?

– Va? Hehe, kanske menar de joggingbyxor? Mina grå Diadorabyxor är speciellt sköna, speciellt på morgonen! (rätt svar, det var Diadorabyxorna som flera har nämnt, undrar om de börjar bli utslitna,,,)

Tobbe Hysen: “Han är verkligen extremt lat! Hehe, sedan kan du ju fråga honom om hans favorituttryck så får vi se om han är medveten om vad han alltid svarar,,,”

Spännande värre detta ju, vad menar Tobbe?”

– (skrattar) Jag vet vad han menar, jag säger alltid “jag e paj”, hmm, jag är lite lat tror jag och det bara blir så, att jag säger så alltså,,,

Vad är höjdpunkten hittills i din karriär?

– Det är de gånger vi vann Gothia! Detta är det största hittills i alla fall.

En kompis till dig, ingen i laget, har sagt att du har som mål att bli Sveriges sexigaste fotbollsspelare, stämmer det?

– Nähä! Det har jag aldrig sagt!!! Vem sa det? (Denna källa ville dock få vara anonym men inför Rickard är han avslöjad och ska nog passa sig lite framöver, som det kan bli!)

Marcus Jarlegren: “Han har alltid gillat David Beckham så det där med att han vill bli Sveriges sexigaste fotbollsspelare förvånar mig inte alls,,,(skrattar)”

Är du nöjd med dina egna prestationer så här långt?

-(skrattar lite) Ja, det måste jag väl få säga att jag är,,,.

Fredrik Lagermyr: ” Han är ihop med min syster, han är svartsjuk och det kan du ju pumpa honom lite om! (skrattar)”

– Lite grand kanske, eller jo, jag är nog mycket svartsjuk. Det är ju så när man är kär, man lär sig väl! (suck) Jag jobbar på att det ska bli bättre!

Fick in några frågeställningar från andra supporters, Michael Rydman är först ut:

Vad anser du om att ni är så många killar från 80-talet som nu slussas in i laget med en gång? Vi har ju en generationsväxling i laget. Märker du av att det saknas spelare med den rutinen som Göransson, Söndergaard och Dalle hade?

– Lite saknas det men samtidigt är det kul att klubben vågar satsa på oss unga. Men jag tycker att det är den spelaren som är bäst som ska få spela, oavsett ålder, så måste det vara. Jag tror i alla fall att detta kan bli bra, det känns bra!

Tycker du att din plats är given att vara just på mittfältet? Motivera varför.

– Given är man väl aldrig men det är på mitten jag ska vara. Jag är ju mittfältare och det känns helt rätt.

Med handen på hjärtat!

Scenario:

På Häckens hemsida arrangeras en omröstning, där supportrarna kan rösta fram den spelaren de tycker har varit bäst i de fem första omgångarna hittills i serien.

Du(Kapella) kommer hem efter ett träningspass, slår på datorn och knapprar in www.hacken.o.se i din webbläsare.

Vad gör du?

1. Jag röstar på den jag tycker varit bäst i Häcken såklart.

2. Jag har faktiskt varit bäst så det blir en röst på mig själv.

3. Jag röstar på mig själv, fast att jag inte tycker mig ha varit bäst i laget.

4. Jag röstar inte alls.


– Jag röstar inte alls, jag har ingen dator! Eller jag har en som är på väg men har inte haft en dator nu på sex månader. Har varit inne där någon gång och kollat men skulle inte rösta alls faktiskt.

Ursula Elmen vill ställa följande tre frågor:

1. Vilket lag vinner du helst mot?

– Frölunda!

2. En målgivande passning eller den perfekta glidtacklingen?

-Den perfekta glidtacklingen,,,

Daniel Forsell: ” Han är bra på att kapa folk! (skrattar) Vi har en hel del batalj för oss på träningarna,,, Annars känns det som om han har lite dålig koll, han är en aning flummig, fast en riktigt go gubbe förstås!”

3. Hur skulle du rangordna Göteborgslagen (efter hur mycket du gillar dom)?

– Jag gillar faktiskt inte Göteborgslagen, jag håller på Djurgården! Men om jag måste så, Häcken, Öis, Blåvitt och Frölunda framför GAIS.

Vad är din absoluta styrka som fotbollsspelare och vad jobbar du på att förbättra?”

– Det jag är bra på är passningsspelet, spelförståelsen och aggressiviteten tror jag. Det jag jobbar på är snabbheten och min vänsterfot.

Christoffer Källqvist: “Han är en otroligt lat människa utanför plan men det har väl redan kommit fram antar jag, men han är bra på att träna och Kapella kan bli hur bra som helst om han bara jobbar på!”

Vilket spelsystem föredrar du eller är det alltid beroende av materialet?

– Det var en svår fråga, jag tror inte jag föredrar något speciellt system. Huvudsaken är ju att det funkar, ibland kan det säkert vara avgörande vad det finns för kvaliteer. Trivs bra som det är nu och det tror jag de flesta gör..

Om du hamnar utanför Sverige, i vilken klubb hamnar du då?

– Gissa? Man United såklart! (skrattar)

Finns det något som skrämmer dig?

– Nej, det tror jag inte. Fast sist jag flög så var det lite obehagligt faktiskt, flyga är väl ingen höjdare kanske,,, (skrattar lite)

Om du skulle vilja fråga någon äldre spelare om något som du har gått och funderat över, vem av dem skulle du då vända dig till? Typ, vem skulle kunna fungera som någon slags mentor för dig?

– Niclas Svensson, han är lugn och kan mycket,,,

Freddan Iversen: “Man kan väl bara säga att han glider igenom stan och allt här i livet den killen! (skrattar) Han gör verkligen inte många knop, tror att det var när vi var på väg hem från Örebro förra året med B-laget som han sa till Mackan att “”Vi kanske ska ta och skaffa oss ett jobb, vi kan ta ett jobb och jobba 50% var..”” Hehe, det är Kapella det!”

Har du någon reservplan med dig här i livet om något (mot all förmodan) skulle gå snett?

– Nej, jag har funderat lite men inte kommit fram till något,,, jag har faktiskt aldrig jobbat. Nu är det svårt att hinna med. Vi får väl se.

Sammanfatta Rickard, får pappa Roger Karlsson göra, tidigare tränare i Häcken, sedan