Sen kväll med Kim

Hemsidan fick ett kort samtal med Kim Källström sent nu ikväll. Vad gör man när man har tråkigt en fredagskväll och för en gångs skull är ensam hemma? Man borde kanske ha njutit av en god film och lite godis? Jag tyckte dock att det inte var så mycket på tv'n att se faktiskt. Terminator har jag redan sett x antal ggr. Så hastigt och mycket lustigt 🙂 blev det istället en kort pratstund med Kim. Då detta inte direkt var planerat så blev det inte så “fett” kanske, men lite är bättre än inget, eller hur? Han låter också hälsa att han inte har glömt oss getingar!

I Göteborgs-Posten stod det att (efter det att ni hade vunnit över IFK Göteborg) du hade sagt: “Det var extra skönt att få göra mål mot IFK..” Min fråga blir då, retar du upp IFK's supportrar medvetet?

– Nej, det kom från hjärtat. IFK Göteborg har alltid varit det stora laget för mig under mina uppväxt år och man har nästan alltid fått ha mindervärdeskomplex för att man inte har spelat med dem. Det kändes helt enkelt skönt att få avgöra med Djurgården på Stadion mot dem. Visa att jag har gjort rätt val eftersom det har varit så mycket snack om det,,,

Försvinner du utomlands i sommar?

– Det vet jag inte,,, (skrattar) Vi får väl se. I augusti bör vi väl veta det,,,

Jag skulle bli väldigt glad om du går till Liverpool!

– (skrattar mer)

Hur tror du Häcken klarar sig i år? Du såg dem mot Gefle läste jag..

– Ja, det var väldigt kul. De spelade strålande i 80 minuter. Det var synd att de inte avgjorde tidigare så de hade sluppit den nervpressen på slutet. Men det är ett fenomen det där, jag tycker man ser det ofta inom fotbollen och hade någon haft lösningen på varför ett lag under en match kan förändra sin spelbild så ofta som man ser, ja du, då vore den personen mångmiljonär och antagligen personlig coach för världens alla lag! Men Häcken, det ser positivt ut, de har många unga nu, många härliga fotbollsspelare! De kommer inte göra kalasmatcher varje gång, det gör inga lag, men det kommer gå bra för Häcken!

Vad saknar du mest av Göteborg?

-Mina vänner och min familj,,,

Många säger idag, senast Niclas Svensson i en intervju, att du idag är Sveriges bästa fotbollsspleare. Kommentar?

– Det är kul, klart man blir glad och smickrad av att folk tycker det. Men det är nog hugget som stucket det där. Sverige har många bra fotbollsspelare, jag är själv inte rätt person att bedöma det… Men som sagt, visst blir jag glad över att folk tycker det, konstigt vore det väl annars…

Idag har du tusentals supportrar, du syns på mjölkpaket och gud vet allt. Hur hanterar du allt detta tycker du själv? Det är mycket som har hänt dig på kort tid..

– Jag tycker det går bra, det har stegrat sig successivt så man har väl vant sig. Efter guldet har det varit massor av olika reklamerbjudanden, problemet har ibland varit att veta vad man ska tacka nej till. Djurgården har dock en personalansvarig som hjälper mig att sortera nu. Det är väl ungefär en gång i veckan som jag ägnar mig åt allt detta. Med massmedia tycker jag att jag har bra relationer så det flyter på!

Tar Djurgården guld i år igen?

-Ja! Absolut!

Hemsidan tackar Kim för detta och önskar honom fortsatt lycka till i sin karriär! Det är inte utan att det blir en spännande sommar om man nu ska följa Kims karriär, något jag iallafall inte kan låta bli.

Grethe Foss-Ghazarian