Tobbe till Djurgården! Uppdaterad 18/12

Det ville sig inte mellan BK Häcken och norska Lyn. Däremot visade sig Djurgården vara intresserade och ska nu hålla en dialog med Häcken om en övergång för Tobias.

-Jag kom till det läget då inte jag själv bestämde längre. Det känns lite dumt detta mot Lyn men jag tror att Djurgården skulle kunna bli skitbra förstås, det är inget nedköp precis, sa Tobias till hemsidan i måndagskväll.

Att inte hemsidan har lagt ut det förrän nu beror till stor del på att förhandlingarna med Djurgården skulle ta fart och att detta skulle hållas hemligt. Då Åke Nilsson nu i eftermiddags gått ut och bekräftat intresset från Djurgården på FotbollDirekt.com kan det inte anses som speciellt sekretessbelagt längre.

Kanhända ser Djurgården i Tobias en direkt ersättare till Jesper Blomqvist som inte verkar vara spelbar pga skada? Detta får väl tiden utvisa. Mot bakgrund av hur Kim utvecklades i Djurgården så vet vi ju idag att kompetensen är hög i klubben och att ambitionerna finns, för ett tredje SM-guld kanske?

Vi kommer uppdatera denna nyhet så snart vi får mer information om läget!

031218 Uppdaterad

Ikväll blev det klart att Tobias går till Djurgården. Tidigare idag när hemsidan talade med Tobbe så sa han att det antagligen bara handlade om detaljer som skulle avklaras. Han blev väl mottagen i Djurgården igår och fick frågan om vilket tröjnummer han ville ha, 16 eller 8, han valde 8, 16 hade ju som bekant Kim. 🙂

-Det känns kanon! Nu kan jag äntligen koncentrera mig på detta, nu vet jag vad jag har. Det känns skönt, härligt, suveränt! säger Tobbe till hemsidan nu ikväll.

(samtidigt som vi pratar ringer hans mobil oavbrutet…)

Den 7 januari förenas han med truppen i Stockholm och då tar allvaret vid.

– Att flytta till Stockholm får ibland för stora proportioner när det är en spelare från Göteborg. En del tror det är pengarna eller att det skulle vara speciellt häftigt. Så är det förstås inte. Jag hoppas att folk kan se vad jag hade för alternativ. Detta med Lyn låg utanför vad jag kunde bestämma. Jag hade DIF och Häcken att välja på…Min högsta dröm har alltid varit att få spela i IFK Göteborg och den drömmen förändras inte på grund av detta, men nu kommer jag ge 100% i Djurgården och jag hoppas vi vinner igen. IFK får gärna komma tvåa! En del tror jag, har tagit för givet att bara för att jag är Glenns son ska jag till Blåvitt. De har som jag har sagt tidigare inte kommit med ett seriöst bud eller velat sätta sig ner … Så vad hade jag för val? Tack igen till alla er supportrar och hör gärna av er! avslutar så Tobias.

Tack Tobias för att du har haft den respekten att informera oss supportrar så fort du har kunnat – det är stort (!) och lycka till!!! Grattis Djurgården! Som jag har skrivit tidigare, ni har inte bara fått en vänster mittfältare av blivande världsklass utan också en människa av första rang!

Grethe F-G