Vi tror på en gulsvart morgondag

Det är nu några dagar sedan silly season äntligen fick sitt slut. I år gjorde den sannerligen skäl för namnet.

Besvikelsen över att förlora två av allsvenskans bästa fotbollsspelare mildras av en hög med sköna miljoner att återinvestera i verksamheten.

Besvikelsen över förlora allsvenskans skyttekung till en bitter Europaplatskonkurrent har varit tuffare att smälta. En delegation från Supporterklubben Getingarna fick möjligheten att träffa klubbledningen för en dialog i ämnet. Diskussionen var rak och ärlig från båda parter, ibland med tuffa ordväxlingar men aldrig ojuste eller under bältet.

Vi konstaterade att båda parter har samma ståndpunkt om att försäljningar av profilspelare till våra konkurrentklubbar i Allsvenskan är något BK Häcken skall göra allt för att undvika.

Specifikt i affären Mathias Ranegie vet nu de flesta att det förelåg särskilda omständigheter. Ett löfte gavs till Mathias att om bud som översteg ett visst belopp inkom skulle bollen ligga hos honom. Detta löfte hedrades och Mathias gjorde sitt val.

Vi delade inte åsikten att denna situation skulle kunna ha undvikts men hade samsyn om ansträngningar för att slippa hamna här igen.

Supporterklubben förordade också att man för att värna föreningsdemokratin i profilfrågor av liknande art och dignitet i framtiden tydligare skall förankra dessa i föreningens åsikter. Förslagsvis genom ett majoritetsbeslut i styrelsen i sin roll som förtroendevald och representant för klubbens medlemmar.

Förslaget mottogs av ledningen och skall behandlas av styrelsen med återkoppling om utfall.

Summeringen ser båda parter lämna mötet med ödmjukhet och en större insikt. Vi om den komplicerade verkligheten att driva en fotbollsklubb på frammarsch och klubbledningen för ett växande engagemang från en allsvensk supporterskara av idag.

Vårt förslag mottogs också med lyssnande öron och ett öppet sinne vilket visar på den egenskap som gör att vi älskar fotbollsklubben BK Häcken.

Det finns en förtrolighet som inte existerar i andra klubbar, ett driv och en önskan om att alltid vilja förbättras. Egenskaper som tillsammans med ett kompetent och långsiktigt agerande tagit klubben dit vi är idag.

Så när dessa rader skrivs längtar vi något så infernaliskt till fredag då gulsvart från Hisingen skall visa det Peter Gerhardsson med eftertryck kommunicerat. BK Häcken har så mycket talang och skicklighet kvar. Spelarna i laget är enormt sugna på att visa oss och alla andra gulsvart stolthet från Hisingen.

Hisingens Stolthet kommer fortsätta vara en elak varböld i arslet på det svenska fotbollsetablicemanget!

Och vi fortsätter självklart att stå upp för BK Häcken. Vi ses på Vallen!

Supporterklubben Getingarna