Niclas "Rikard Redig" Svensson!

Sist ut i raden av de lite äldre i laget blir så Niclas Svensson. Nästa vecka börjar hemsidan pumpa de lite yngre spelarna och nyförvärven än mer, så stå ut, alla ska få höras!

Intervju med Niclas Svensson f.70

Position: Mittback

Skonummer: 43

Favospelare: Glenn Strömberg

Favoklubb: Wolverhampton

Äter helst: Lax i spenat med potatis

Dricker helst: Mjölk, kan dricka flera liter per dag.

Lyssnar helst på: Ulf Lundell

Vill resa till: Brasilien

Familj: Sambo Anna-Maria och sonen Tim 2och en halv år.

Bil: Volvo V70

Ser helst på tv: Fotboll

Inför dagens intervju bestämdes det att jag skulle träffa Niclas på Getingboa, när jag kom dit var även Tobbe Hysen där och detta blev alltså dubbelt så roligt då Tobbe sedan satt med under intervjun. 🙂 Att vi valde Getingboa beror ju på att Nicke där har sitt arbetsrum, han är anställd 50% på Ungdomssektionen. Hans huvudsakliga arbete där består i att serva de olika ungdomslagen med div. olika material etc. Men han har också tillsammans med Inge Sahlström ansvar för Häckendagen, Fotbollsskolan och delar av Gothia Cup. Förra sommaren kunde man se Nicke bära drickabackar, sitta bakom sitt skrivbord och plocka skräp runtom i Slätta under Gothia. Det verkar vara ett omväxlande arbete minst sagt!

Inge Sahlström arbetskamrat på Getingboa, Ungdomssektionen: “Niclas är en underbar kille! Jag kan aldrig få en bättre arbetskamrat! Han ser aldrig några som helst problem utan alltid bara möjligheter. Jag kan gnälla ibland över något men då vänder Nicke alltid på det och framför allt så ställer han alltid upp, “det fixar jag, det är lugnt”, det är Nicke i ett nötskal! När han säger något är det dessutom genomtänkt, han har järnkoll på det han yttrar. Han är noggrann i sitt jobb också, man vet att allt han gör blir ordentligt gjort. Något som genomsyrar hela Nicke är väl hans positiva inställning till precis allt!”

Hur trivs du med ditt jobb på Ungdomssektionen?

– Jag trivs fantastiskt bra! Inge tar hand om mig, verkligen. Han har så mycket kunskaper om detta och jag lär mig massor av honom.

Niclas har dessutom en gedigen tidigare yrkeskarriär! Han har arbetat som elevassistent, på dagis, som mellanstadielärare i åk. 5, som personlig assistent och med gravt handikappade i Borås. Borås? Ja, Niclas kommer från det lilla samhället Aplared några mil utanför Borås. 500 invånare som kan få fram en talang som Niklas, det ni! Inte nog med det, hans bröder intet att förglömma. Undrar hur stor chansen är egentligen att ett så litet samhälle kan få fram en brödraskara som alla spelat och spelar på elitnivå? Undertecknad är en aning impad. Lillebror Jonas (1 år yngre) har spelat i Elfsborg, Norrby och Gunnilse. Mathias (4 år yngre) har spelat i Elfsborg, Portsmouth, FC Thirol, Chrystal Palace och spelar idag i Charlton,,, Imponerande!

Niclas egen fotbollskarriär lyder som följer; började spela i 4-5 års åldern i Aplared IF fram till 1988. Sedan gick han över till Norrby 1989 och var där fram tills -96. Kom sedan till Stabaek 1997, provtränade med dem en vecka och det avgjorde det hela. I Stabaek började Niclas spela som forward (!), detta gick lysande under träningsmatcherna denna första säsong, han nätade en 6-7 ggr och var en aning förvånad själv. När sedan premiären kom så valde dock tränaren att sätta två andra killar på topp som gjorde två mål var i denna premiärmatch, dessa fick givetvis då fortsatt förtroende. Niclas hamnade slutligen nere som högerback och detta gick också bra, de kom trea i ligan -98! Tyvärr hann knappt säsongen starta för Niklas -99 innan han smällde ett korsband. Opererades och kom tillbaks på fyra månader. Niclas fick vara med i Eufa-cupen i alla fall och där mötte man bl.a. La Coru