Behövs ej

Tankar om läget. Solen behövs inte när det går så bra för Häcken som det gör just nu i serien, ett helt otroligt flyt kopplat till att laget spelar på topp av sin förmåga. Det finns så mycket kapacitet i detta laget när de utnyttjar spelarmaterialet som Jörgen ock Mikael gör just nu. Helt lätt är det inte att ta ut de 11 bästa spelarna då det finns en stenhård konkurrens om platserna i laget som skall spela. Jag skulle inte bli förvånad om det blir ett helt nytt lag i Svenska Cupen, det finns kanske en del spelare som behöver ett litet uppehåll efter den täta matchningen som strejken har gett upphov till.

För min del är det lika spännande att se laguppställningen som att titta på matchen nästan, det borde inte finnas så mycket mer att tillföra detta laget just nu, kanske är det en bra stomme till ett allsvenskt lag. Nu skall men vara klar över att det kan vända lika fort åt andra hållet så det är kanske bäst att vara ödmjuk i sin hållning. Den fördel som man dock har som supporter är ju bra så tilllvida att det finns inte någon egentlig begränsning för vad man kan tycka utan det är bara att ge sig hän åt superlativer när laget går som det gör just nu, likväl som att som en del tycker om att “spy galla ett tag” när laget inte går så bra eller om laguttagningen eller spelsysytemet inte överenstämmer med vad jag tycker att det skall vara.

Nåväl det är mycket roligt att se hur en del spelare växer sig in i laget på grund av indisponerade spelare, den jag tänker på i första hand är Tom Ekliden som har fått hoppa in som ett försök att fylla platsen efter Vougt vilket han har gjort mycket bra. Det kanske till och med är så att han kan bli fast på den på den platsen ett tag efter vad han har presterat på sistone. Att kunna bereda en plats för Vougt när han kommer tillbaka bör inte vara så svårt då han besitter fördelen att vara en utmärkt targetplayer.

Om man skall fortsätta att kommentera laget eller hur det formeras så går det inte att förbigå bytet av målvakt, det är förmodligen efter moget övervägande som bytet skett men för oss supportrar kanske bytet var lättare att göra för vi behöver ju inte ta ansvar på samma sätt som Jörgen och Mikael. Att vara målvkat är ju den mest utsatta posten av alla, för där om någonstans märks det om man gör ett misstag, ett mål i baken är ju något som målvakten tar på sig även om det kanske lika gärna kan vara en miss från en försvarsspelare som är själva orsaken. Som sagt var det kan ju vara bra med lite sol också för att riktigt må bra och njuta av både bra spel och bra väder, mycket bra i denna meningen men det blir gärna så när man skall försöka att beskriva känslor vilket det finns gott om även det kanske inte alltid syns eller hörs.

Barry Carlander