Getingarna ut i Europa till Alkmaar, NL!

I juli sticker en hel drös med Getingar till Alkmaar i Nederländerna. Alkmaar är mest känd för ingenting. Efter en snabb googling förstår man att de älskar ost, så mycket att de har en ostmarknad varje fredag – bara en sån grej!

Den 25 juli möter vi AZ Alkmaar (4 mil norr om Amsterdam) på AFAS Stadion. Det är många getingar som redan har bokat resa och hotell. Den här sidan är till för dig som behöver lite vägledning i vad man ska boka och var – för att få ihop en samlad getingresa.

STERKTE!

Resa med buss

Fullt möjligt. Flixbus kör från Göteborg via Hamburg och till Amsterdam. Det går 1-2 avgångar varje dag och med cirka 18 timmar bussfärd för priset av 700:-, enkelresa. Läs mer på Flixbus

Resa med flyg

Extremt möjligt. Direktflyg från Landvetter till Amsterdam, flera avgångar om dagen och från olika flygbolag (1.30h flygtid). Den generella getingen har hittills valt att resa med KLM (för att komma på samma flyg som getingar) till en kostnad på 800:-, enkelresa. Läs mer på KLM

Resa med bil

Kör hårt!

Hur gör jag när jag är framme i Amsterdam då?

Då har du två alternativ. Antingen sluter du upp med andra getingar som anländer till Amsterdam och Alkmaar ett par dagar innan matchdag (läs mer nedan under sektionen ”Vi gaddar ihop oss”) eller så sticker du direkt till Alkmaar.

Amsterdam > Alkmaar

Det är oförskämt enkelt att åka mellan Amsterdam och Alkmaar. Det går tåg ungefär var 20:e minut och resan tar drygt 30 minuter. Du hittar tidtabellen här

Nu har jag rest mycket. Hur är det med hotell?

Hotell finns det gott om i Alkmaar. Många av oss har siktat in oss på Hotel Golden Tulip (cupenguld) då det ligger centralt och krypavstånd från AFAS Stadion.

2 personer, en natt kostar i runda svängar 1 000:- och incheckning sker kl 14.

Kul om vi kunde bo på samma hotell! Läs mer och boka här

Gemensamma aktiviteter – Vi gaddar ihop oss

Som vi vet är det inte lika roligt att sticka på match ensam och det kommer finnas lite olika grupper av getingar över hela Alkmaar, stora som små. Givetvis blir det roligast om vi gör saker tillsammans. Därför kommer det skapas en gemensam WhatsApp-grupp för alla som är intresserade av gött snack och få information om vart folk befinner sig. Vissa av oss kommer vara i Amsterdam dagen innan matchdag och alla är välkomna att hänga med! Getingarna eller Häcken har inga planerade gemensamma aktiviteter, mer än att försöka ordna en gemensam pub som vi kan hänga på innan matchstart. Typiskt bra att kunna vara med i den här gruppen i så fall.

Gruppen kommer skapas i början på matchveckan och vill man bli inbjuden måste man skicka ett mail till kontakt@getingarna.net där man skriver sitt nummer som är kopplat till WhatsApp.

Anmäl endast det numret som tillhör dig själv.

Supporter Liaison Officer (SLO) kommer vara på plats

Vi uppmanar alla getingar att gå in och följa SLO på Facebook och/eller på Twitter för att få löpande information kring bortaresan och matchdagen. . Vår SLO heter Erik Ranesjö och kommer vara på plats hela veckan i Alkmaar. Om man behöver komma i kontakt med Erik så nås han bäst på 0702740746.

BK Häcken bjuder på matchbiljett till alla som åker ner till Alkmaar! Maila erik.ranesjo@bkhacken.se för att säkra din plats.

Biljetterna kommer att delas ut på plats i Alkmaar, mer info om detta längre fram!

Leave a Reply